26. Valentinov pohod

Valentinov pohod  Meglenik, Zavrh, Ažental, Lipnik,  Arenberg   

Ja, lahko rečemo, da je 26. Valentinov pohod v vseh pogledih odlično uspel. To potrjujejo organizatorji kot tudi pohodniki iz vseh strani Slovenije, kar nam je v ponos. 

V soboto, 16.02.2019  ob 9. uri  je  skupina 200 –tih  pohodnikov  iz različnih krajev Slovenije krenila na 13 km  dolgo pot. Začetek pohoda je bil pri podružnični osnovni šoli v Dolenji Nemški vasi. Skozi gozd smo se namenili do Meglenika, nadaljevali pot  preko vinske gore Zavrh in naprej do gore Ažental. Tu pa je bil postanek za okrepčilo z domačo kranjsko klobaso in napitki. Po okrepčilu smo pot nadaljevali do gore  Lipnik, naprej preko Arenberga  in Starega Lipnika ter nazaj po glavni poti Lipnika do konca pohodne poti. Po pet urni hoji smo prispeli nazaj v Meglenik. Na zaključku nam je prijal  odlično pripravljen bograč in cviček, ki so ga nudili vinogradniki  tega območja.  

Kaj je botrovalo tako lepemu pohodu?   

Že po jutru je kazalo, da bo lep in sončen dan, kar je bilo pogojeno za odlično vzdušje pohodnikov. Pot ni bila naporna, saj nas je vodila po gozdnih poteh, po poteh mimo vinogradov in zidanic, kar je bil navdih za vse pohodnike. Na določenih mestih pa smo pohodniki imeli pogled na trebanjsko dolino. Vinogradniki vseh omenjenih vinskih goric so nam z veseljem postregli z vini po želji posameznika. Gospodinje pa so se izkazale z dobrimi in lepo pripravljenimi pecivi.  

Hvaležni smo vsem, ki ste se z veliko dobre volje udeležili pohoda  in vsem, ki ste pomagali pri sami organizaciji pohoda. Vinogradnikom in vinogradnicam  še enkrat hvala za gostoljubje. 

Vinogradnik