28. Valentinov pohod

V soboto, 9.4.2022  ob 9. uri  je kljub zelo slabi vremenski napovedi skupina cca 40–tih  pohodnikov iz krenila na 13 km dolgo pot. Začetek pohoda je bil pri vinogradniški preši v Rodinah. Najprej smo krenili do cerkve pri Lanšprežu, kjer je bila prva postojanka, čebelarji pa so nam na predstavili njihovo delo in čebelnjak. Nato smo krenili proti Gradišču, kjer smo se okrepčali s klobaso in pijačo. Ker nas je prihajajoče slabo vreme preganjalo, smo pohiteli naprej in se začeli vzpenjati proti Lipniku. Na poti nas je pogostilo lepo število vinogradnikov s pijačo, napitki, hrano in celo domačim pivom. Proti koncu Lipnika pa nas je na žalost dohitelo slabo vreme skupaj s sodro, snegom ter vetrom.

Pohod smo zaključili na Gradišču, kjer nas je sprejela družina Udovč in nam v času dežja ter snega ponudila prostor za hrano ter druženje.

Hvaležni smo vsem, ki ste se z veliko dobre volje udeležili pohoda  in vsem, ki ste pomagali pri sami organizaciji pohoda. Vinogradnikom in vinogradnicam  še enkrat hvala za gostoljubje. 

Naši člani, pa so uredili tudi brajdo v Gradišču!

Vinogradni Trebnje