45. teden cvička v Trebnjem

V nedeljo 28.5.2017 se je v Trebnjem zaključila prireditev 45. teden cvička. Prireditev se je pričela v petek s povorko 32. vinogradniških društev Dolenjske, katere se je udeležilo okrog 1500 članov. Po povorki je sledilo kronanje kralja cvička, ki je letos Gregor Štemberger iz DV Šentjernej,  razlasili pa so tudi ambasadorja cvička, ki je letos Peter Kapš, novomeški zdravnik, ki je izdal kar nekaj knjig, v katerih tudi opisuje zdravilnost našega posebneža. Petkov večer je popestril ansambel Saša Avsenika.

V soboto je bil organiziran pohod po naših vinskih goricah. Udeležilo se ga je približno 60 pohodnikov iz različnih krajev. Na prireditvenem prostoru je potekalo tekmovanje v kuhanju golaža, katerega se je udeležila tudi ekipa našega društva. Zvečer je bila izbrana nova cvičkova princesa, ki je letos Dragica Ribič iz DV Mirna peč. Za ples je skrbel Dejan Vunjak z Brendijevimi barabami.

Nedeljsko popoldne se je pričelo s prihodom cvičkovega vlaka iz Ljubljane in s skuščino Zveze društev vinogradnikov Dolenjske. Ker se je dosedanjemu predsedniku Matjažu Jakšetu iztekel mandat, so potekale tudi volitve, na katerih so izvolili za novega predsednika Mirana Jurak, podpredsednica pa je ga. Martina Baškovč. Po končani skuščini je sledila podelitev velikih zlatih medalj vinogradnikom za njihova najbolje ocenjena vina. Tako se je počasi končala tridnevna prireditev 45. teden cvička v Trebnjem.