Ocenjevanje vina

Ocenjevanje vina

Obveščamo vas, da bomo zbirali vzorce za ocenjevanje vin v petek, 16. marca 2012, od 18. do 20. ure v Oparovi zidanici v Stari gori po 1 liter za sorto in 10 € po vzorcu.

Ocenjevalo se bo sortna bela vina (napisati sorto, v kolikor bo ene sorte 10 ali več vzorcev, se odpre nova skupina) polsuha in polsladka, Dolenjsko belo, Cviček, Dolenjsko rdeče h kateremu spada tudi Rosé, Modra frankinja h kateri spada tudi Modri pinot in Gamay.

Vsem vzorcem CVIČKA se bo merila vsebnost alkohola, vzorci v katerih bo presežena vsebnost 10 vol.% alkohola in karakteristike cvička, bodo prekategorizirani v sorto deželno rdeče (brez priznanj).

Prva tri najbolje ocenjena vina se bodo komisijsko primerjala tudi z vzorci v kleti lastnika vzorca.

Vzorci se pobirajo izključno samo v petek, 16.3.2012, v vinskih steklenicah s kronskimi zamaški, obvezno napisati ime in priimek pridelovalca, sorto vina ter tudi vsebnost alkohola, stopnjo žvepla in kisline.

Občini zbor

Občni zbor bo v Oparovi zidanici, v Stari gori, v nedeljo, 01.04.2012, s pričetkom ob 14. uri.

Najprej bo kratko predavanje,  razglasili bomo tudi ocene vin. Če bo datum slučajno drug, vas bomo obvestili preko oglasnih tabel po gorah!

Članarina

Članarina za leto 2012 je 20 €. Plačajte jo po priloženi univerzalni položnici, do 15. aprila 2012! Prosimo, da upoštevate rok plačila!

POZOR, POZOR!

Vsi,  ki niste plačali članarine za leto 2011 ste že pri prejšnji pošti prejeli opomin. Obveščamo vas, da lahko članarino plačate izključno na zbiranju vzorcev ga. Milki, drugače pa po položnici na banki ali pošti. Kdor ni plačal članarine dve leti zaporedoma, smo ga črtali iz članstva.  Če še kdo ne želi biti član društva naj obvesti Nino na gsm: 051/353-022, da ga izbriše iz seznama.

Ocenjevanje vin v ZDVD

Pobiranje vzorcev za ocenjevanje v Novem mestu za ocenjevanje na ZVEZI DRUŠTEV VINOGRADNIKOV DOLENJSKE, pa bo v soboto, 24.03.2012 in nedeljo, 25.03.2012. Cena vzorca je 16€. Odda se samo 1 liter za vzorec, 2 litra za cviček nad 1000 litrov in 2 steklenici predikatov, jagodnih izborov,….

Vinogradnik lahko odda samo en vzorec iste sorte!

Rez vinske trte

Vabimo vas v čim večjem številu na kolegialno rez vinske trte k Oparatovim v Staro goro, ki bo v soboto, 24. marca 2012 s pričetkom ob 8. uri.                     

Predsednik DV Trebnje:
Marjan Krmelj