Vabilo na pokušino mladega vina

grozd

KDAJ: V NEDELJO, 21.11.2010 ob 15. uri

KJE: V OPAROVI ZIDANICI V STARI GORI

 

 

 

kozarecNa pokušnji, katero bo vodil enolog g. Samo Hudoklin, KGZS Novo mesto, prisotna bo tudi cvičkova princesa Martina Baškovič, bomo pokušali vsi in s tem spoznavali napake in bolezni, ki se pojavljajo v vinu. Vsak vinogradnik lahko prinese po 1 vzorec vina (kritična vina) in sicer 2 litra za en vzorec (steklenici, zaprti s kronskimi zamaški), od 14.00 do 15.00 ure. Na steklenici mora biti nalepka, ki označuje vrsto vina.

 

EBULIOSKOPI
Na voljo so ebulioskopi, ki se nahajajo po gorah, in sicer ga imajo: Marjan Krmelj, Božidar Bartolj, Jože Urbič in Miro Šalehar. Člani, ki imate poravnane vse obveznosti si ga lahko izposodite pri omenjenih članih upravnega odbora. Z njimi ravnajte v duhu ˝dobrega gospodarja˝ – morebitne poškodbe na inštrumentih plačate sami.

NE POZABITE
Pridelovalec je dolžan v skladu s Pravilnikom o registru pridelovalcev grozdja in vina (UL RS, št. 16/07) na upravni enoti prijaviti pridelek grozdja, mošta, vina oz. drugih proizvodov, če obdeluje 0,1 ha ali več vinogradov ali če te izdelke oziroma proizvode trži, do 20.11.2010. Upravna enota: g.Dimnik 07/348-22-84.

ČLANARINA
Vsi, ki do sedaj še niste plačali članarine to storite nemudoma, ker drugače ne morete koristiti članskih ugodnosti, lahko pa jo plačate tudi Milki Avguštinčič na pokušini vin.

V kolikor se na pokušnji ne srečamo, vam želimo lep božič, v novem letu 2011 pa veliko dobre volje, zdravja ter dobro in kvalitetno letino!

Predsednik:
Marjan Krmelj